Skip to: site menu |section menu | main content


HELMINIKON


IT tjenester til lokalmiljøet
 


Nyheter

CMS Made Simple 1.10 hovedversjon


Utviklingsteamet i CMS Made Simple er stolte av å kunngjøre at CMS Made Simple 1.10 (ett punktum ti), den siste stabile versjonen av CMS Made Simple nå er klar for nedlasting.
Fokus for denne utgivelsen har vært å gjøre CMSMS raskere, lettere og sterkere.
OBS! LES UTGIVELSE NOTATET FØR DU FORSØKER OPPGRADERING!

 

Kategori: Generelt
22. oktober 2011

Utviklingsteamet er stolte av å kunngjøre at CMS Made Simple 1.10 (ett punktum ti), den siste stabile versjonen av CMS Made Simple nå er klar for nedlasting. Denne versjonen fortsetter utviklingen av 1.x-serien med noen spennende nye funksjoner som forbedrer admin opplevelsen og gjør det å opprettholde et nettsted til en enda mer effektiv prosess. Vårt fokus for denne utgivelsen har vært å gjøre CMSMS raskere, lettere og sterkere.

Utviklingsteamet har igjen bidratt med mange hundre timer av sin tid til å skape, forbedre og rasjonalisere funksjoner og systemer av denne versjonen. Vi er overbevist om at når vi skyver denne utgivelsen ut døra - alt arbeidet som er gjort under utviklingen og beta prosesser vil gjøre CMSMS 1.10 til den beste versjonen av denne programvaren til nå.

Denne versjonen av programvaren har gått gjennom en omfattende beta prosess som resulterte i 4 beta utgivelser, som varte ca to måneder. De ulike beta-utgivelsene har blitt lastet ned godt over tusen ganger av medlemmer av vårt samfunn, som representerer en god del flere timer med testing og bidrag fra våre verdsatte brukere. Vi håper at denne åpne beta vil gjøre CMSMS 1.10 den mest stabile utgivelsen enda.

Den klart største endringene i denne utgivelsen inkluderer å legge til støtte for "lazy loading" av moduler, kutte ut TinyMCE i bytte mot MicroTiny, En fullstendig modernisering av modulnedlastings koden, og utbytting av Printing modulen med CmsPrinting. Disse endringene har medført en dramatisk reduksjon i nedlastingenstørrelse for CMSMS 1.10.

"Modul lazy loading" er en stor funksjon som vil redusere systemkrav og forbedre ytelsen på ditt nettsted. Det betyr at moduler som ikke er nødvendig på en side ikke vil bli lastet (moduler må gjennomgå noen mindre modifikasjoner for å støtte dette). "Lazy loading" skjer også i admin-grensesnittet. Admin navigasjon hurtigbufres for hver bruker, slik at det etter den første forespørselen så er minnebruk mye mindre.

MicroTiny er standard WYSIWYG. MicroTiny er en raskere, strippet, og nedtrimmet versjon av TinyMCE editor, optimalisert for funksjonaliteten som er nødvendig for innholdsredaktører på majoriteten av nettsteder. Den fulle TinyMCE Modulen vil fortsatt være tilgjengelig fra modulenbehandleren som en tredje-parts modul.

CmsPrinting modulen som gir tilsvarende funksjonalitet som tidligere Printing men uten nedbløting av tcpdf biblioteket som det viste seg å være brukt av bare en liten andel av våre brukere. PDF-utskrift egenskaper vil fortsette å bli gitt ved bruk av en tredjeparts modul.

Modulebehandleren (og dens partner serverkomponent ModuleRepository) har blitt betydelig revidert til å bruke et RESTFUL-grensesnitt snarere enn en SOAP-grensesnitt (beklager geek-diskusjon). Som resulterer i en dramatisk reduksjon i krav til minne for nedlasting av moduler fra vår Forge. I tillegg har XML parsing funksjonalitet blitt omskrevet for å bruke minne mer optimalt, og det er også funksjonalitets forbedringer. Som en side fordel for dette arbeidet var vi i stand til å fullstendig fjerne nuSOAP modulen fra vår distribusjon.

En annen stor funksjon for 1,10 er den nye forhåndsvisnings funksjonaliteten i News-modulen. Her kan du velge en side, og en mal som skal brukes for forhåndsvisning. Dette vil topp for de nettstedene som omfattende bruker nyheter-modulen og gir en referanse slik at modul utviklere kan implementere lignende funksjoner i sine egne moduler.

Ved å modernisere kjernesystemet og effektivisere har vi fjernet en rekke gamle elementer - herunder: den avskrevne {stylesheet} plug-in, stylesheet.php og tilhørende preferanse. Nettsteder med den gamle {stylesheet} plugin bør fortsette å fungere bra, men denne er ikke lenger tilgjengelig for nye nettsteder som bygges med CMSMS 1.10. Tilsvarende er adsense plug-in og startExpandCollapse / endExpandCollapse innstikksmodulene fjernet fra kjernen.

1.10 er nå også fullt kompatibel med MySQL 5.5 som løser eventuelle database problemer når din serververt oppgraderer.

For enkel nettsted og admin vedlikehold har vi forbedret mange funksjoner. Vi har omarbeidet utseende på installasjonsprosessen for bedre tema konsistens. Installasjonsprogrammet selv (og systeminformasjonssiden) har blitt oppdatert til å utstede advarsler i stedet for feil for E_STRICT og E_DEPRECATED. Og til slutt har vi gjort endringer i installasjonsprogrammet for å bedre håndtere moduler.

Generell forbedring av admin grensesnittet har vært en prioritet - starter med innloggingssiden. Hvis du prøver å få tilgang til en admin side når du er blitt logget ut, vil du automatisk bli sendt tilbake til den siden ved ny login - flott for de ganger admin får tidsavbrudd. Innloggingsfeil vil nå utstede en innlogging feilet hendelse for å tillate tilpasset håndtering (f.eks. e-post melding) av mislykkede innloggingsforsøk hendelser. For våre internasjonale brukere er det nå muligheter til å vise modul hjelp på engelsk i tilfelle at oversatte hjelp til en modul ikke er oppdatert, eller ikke ferdig. I tillegg har SystemInfo-siden blitt redesignet for bedre lesbarhet

Overvåkingssystemet har blitt betydelig forbedret, da vi har skrevet om grensesnittet i Smarty, lagt til filtrering, og IP adresse sporing for handlinger foretatt av en innlogget administrator. I tillegg er det nå preferanser for levetiden på admin loggen slik at historien ikke vokser usedvanlig store, og vi sørget for at de mest betydningsfulle handlinger i admin-grensesnittet genererer revisjons oppføringer for å sikre at informasjonen i loggen er mer nyttig.

Av sikkerhetsgrunner har vi lagt til støtte for en egen admin URL som støtter SSL, og lagt til muligheten til salting av passord for admin brukerne. I tillegg har vi endret alle cookie-kommandoer for å sikre at sikkerhets parameteren håndteres riktig på SSL sider.

JavaScript støtte er ytterligere forbedret med {cms_jquery} tagg for å inkludere jquery som følger med CMSMS, og vi har oppdatert jQuery og JQueryUI som distribueres i kjernen.

{cms_stylesheet} taggen har blitt forbedret til å kombinere alle stilark i én bufret .css-fil som standard, og dermed under normale omstendigheter vil dette redusere antall forespørsler som kreves til serveren for at nettleseren skal gjengi en side. Kombinering av stilark vil bare skje hvis medietyper for alle av stilarkene som er koblet til en side er identiske.

Det har også vært en rekke forbedringer i innhold. På sideredigering skjermen er "side-URL" flyttet fra "Innstillinger/Alternativer"-fanen til "Hoved" fanen. cms_selflink taggen tillater nå bredde og høyde parametere ved bruk av bilder. Innhold taggen tillater nå en MAX_LENGTH parameter, så det er mulig å styre hvor mye innhold som kan gå inn i ethvert oppgitt område. Foreldre-side nedtrekksvelgeren bruker nå eventuelt menyteksten i motsetning til den lengre tittel som ble vist tidligere. Vi har også pusset innhold tillatelse mekanismene, Brukerdefinert Tagger inneholder nå et beskrivelsesområde akkurat som på Globale innholds blokker, slik at du kan legg inn notater om hva disse gjør. Globale innholds blokker viser nå beskrivelsen i sammendragetsoppføringer for rask referanse.

Sammen med en rekke feilrettinger, har vi også gjennomført en rekke husarbeidsoppgaver med å ytterligere forbedre systemet og dets effektivitet: Vi har forsøkt å minimere kjernens XXXXX.module.php filer som resulterer i mindre krav til minne for de fleste handlinger. Versjon sjekk bruker nå en ny cms_http_request klasse for å komme forbi allow_url_fopen begrensninger på noen verter. Alle distribuerte innstikksmoduler/plugins har en assign-parameter for bedre bruk i Smarty. nuSoap modulen har blitt fjernet som kjerne modul.

Vi har også ryddet opp en stor mengde med klasser for å gi rom for vekst, forbedring av sikkerheten og at ytelsen blir bedre. Dette inkluderer å bli kvitt den siste av de foreldede callbacks fra selve modul-klassen, bli kvitt en rekke medlemsvariabler som nå er overflødige ($gCms->modules og module->cms og module->smarty osv. medlemmene). Vi har ryddet opp innhold-klassene en god del, og ekstra IE6 relevante betingede stiler og inline JS har blitt fjernet fra distribusjonen. Dessverre betyr dette at vi har brutt noe kompatibilitet, og kan føre til vanskeligheter for folk i oppgraderingsprosessen.

Anbefalt Oppgraderings Prosedyre

Brukere som ønsker å oppgradere til CMSMS 1,10 bør følge to like, men forskjellige baner avhengig av den nåværende versjonen av CMSMS på deres nettsteder.

Det er alltid viktig å ha en backup av nettstedet, inkludert database og alle de relative filene før du fortsetter med en oppgradering.

Hvis versjonen av CMSMS er mindre enn 1.9.3:
a) Utfør en oppgradering til CMSMS 1.9.4.3 og kontroller at alt fungerer fint.
b) Ta backup av hele nettstedet ditt igjen. Det er alltid viktig å ha en kjent-fungerende-backup.

For alle brukere som ppgraderer til CMSMS 1.10:
c: Oppgrader alle moduler til siste tilgjengelige versjon.
d: Se på alle tredjeparts plugins du har installert på ditt nettsteds plugins katalog og sørg for at de skal være kompatible med CMSMS 1,10 (du må kanskje referere til informasjonen under eller til forum for dette).
e: Se på alle Bruker Definerte Tagger (UDT-er) for å sikre at de skal være kompatible med CMSMS 1.10. Se teknisk informasjon nedenfor for å se hva som er endret.
e: Sørg for at hver modul som nettstedet krever er kompatibel med CMSMS 1.10. Noen moduler har hatt behov for endringer å være kompatible. Hvis nettstedet bruker noen eldre eller mindre brukte moduler, må du kanskje kontakte modulenes forfatter eller spørre i CMSMS forumet for å se om modulen er kompatibel.

Hva vi "ødelagte" (teknisk stoff)

1: Fjernet $gCms->Smarty, bruk cmsms()->GetSmarty() i stedet.
I eldre versjoner av CMSMS $gCms objektet inneholdt en henvisning til det globale Smarty objektet. Den globale Smarty objektet er nå en singleton for å sikre at det ikke kan startes mer enn en gang.

2: Fjernet $gCms->config, bruk cmsms()->GetConfig() i stedet.
Som for Smarty objektet, så er config-objektet også en singleton. Derfor er denne metoden for å få tilgang til config-objektet blitt fjernet.

3: Fjernet $gCms->modules arrayet. Bruk cms_utils::get_module() i stedet.
Det offentlige modules arrayet, en levning fra dagene med php4 er fjernet, og erstattet med et komplett API (se ModuleOperations klassen). En enkel metode for å få en modul objekt referanse har vært (siden CMSMS 1,9) i cms_utils::get_module() -metoden. Dette kan påvirke dine UDT-er for det meste.

4: Revidert content objektene
I CMSMS 1,10, som første skritt i å revidere vår objekt grensesnitt for effektivitetens skyld så har vi revidert Content objektet for å sikre at alle medlemsvariabler er private og at accessors eksisterer for hvert datasett medlem. Den mest fremtredende av disse er "mModifiedDate 'medlemmet av content objektet, som var public, men hadde ingen tilgangsmetoder.

5: CmsObject klassen er nå endelig, og en singleton.
I CMSMS 1,10 er CmsObject klassen (aka $gCms variabelen) nå en endelig, ikke-utvidbar klasse.

6: Fjernet foreldede callbacks fra modul api'et.
Den siste av de lange foreldede callbacks ble fjernet fra module klassen da de i lang tid har blitt erstattet av hendelser.

7: Private, Protected, og final metoder i modul API'et.
Vårt første skritt i opprydding av modulen API var å rydde opp i grensesnittet for denne klassen. Vi har erklært de fleste metoder for å være public eller protected. Noen metoder er også final og kan ikke overstyres. Vi har også planlagt å fjerne Redirect metodene av modul API'et.

8: Erstattet, men planlagt for å bli fjernet noen medlemmer av module klassen.
Smarty, db, og config medlemmer av module klassen (som var henvisninger til de globale versjonene av disse objektene) har blitt fjernet, og erstattet med tilgang/access metoder. Selv om dette ikke bør bryte kompatibilitet så er følgende nå planlagt å bli fjernet:

$this->smarty - når $smarty ikke er gitt til deg i omfang, bør du bruke cmsms()->GetSmarty()
$this->db - når $db ikke er levert til deg i omfang, bør du bruke cmsms()->GetDb();
$this->config - du bør bruke cmsms()->GetConfig();
$this->cms - Når det ikke gis i omfang, bør du bruke $gCms = cmsms();

Takk!

Som alltid har massive mengder innsats gått inn i å skape denne utgivelsen, fritt donert av medlemmene av utviklingsteamet og andre frivillige. Spesiell takk til:
Ronny Krijt, Rolf, Jeremy Bass, René Helminsen, Jeff Bosch, Robert Campbell
John Scotcher, Ted Kulp, Samuel Goldstein, Morten Poulsen, Goran Ilic
Mark Reed, Anne-Mieke Bovelett, Keith Lauchlan og Jean-Claude Etiemble (jce76350)

Dessuten kan ikke Utviklingsteamet glemme å takke de hundrevis av medlemmer av vårt samfunn som frivillig har stillt sin tid til å delta i beta-programmet for å gjøre sin favoritt content management system så mye bedre. Uten deres hjelp ville CMSMS 1,10 ikke ha vært like stabilt. Fortsett det gode arbeidet.

Copyright CMS Made Simple Development teamet


(fritt oversatt René Helminsen)


 

Sist oppdatert 07.11.2017